28 marca 2017

Krem szpinakowo-brokułowy [PRZEPIS]

Składniki:

- ¾ opakowania brokułów mrożonych
-3/4 opakowania szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- wyciśnięty sok z cytryny
- przyprawy: bazylia, sól, pieprz
- 1,5 łyżki oleju kokosowego
- 150 g oleju kokosowego

Sposób przygotowania: 

Przygotowanie naszego kremu rozpoczynamy od podgrzania w garnku oleju kokosowego. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek oraz szpinak i brokuły.  Ziemniaki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do garnka. Wszystko zalewamy wodą i gotujemy przez około 20 minut. Dodajemy przyprawy i cały czas dokładnie wszystko mieszamy. Ugotowaną zupę blendujemy na gładki krem.

Smacznego! 


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię